Dualarda buluşmak dileğiyle...

Resimlerin Köşelerini Oval Hale Getirme

Resimlerinizin göze daha hoş görünmesini istiyorsanız köşelerini yuvarlayabilirsiniz. Resimlerin köşelerini örnekteki gibi oval hale getirmek için aşağıdaki araçtan faydalanabilirsiniz. Roundpic adlı siteden aldığımız bu araç en fazla 3 megabaytlık resmi destekliyor. Ayrıca köşeleri istediğiniz sertlikte ovalleştirme ve arka planı transparan yaparak png şeklinde indirme imkanı sunuyor.




Köşelerini yuvarlamak istediğiniz resmi seçin:
veya resmin linkini buraya yapıştırın:



Word Belgelerinde Çoklu Resim Silme

worddeki resimleri silme, docx resimleri temizle, doc çoklu resim silme, ofiste çoklu resim silme, ofiste resimleri temizleme, doc belgesindeki tüm resimleri silme, office images clean, office pictures deleter

Küçük belgelerde resimleri silmek sorun değil fakat büyük belgelerde resimleri tek tek silmek gerçekten çok zor ve sıkıcı. İşimize yaramayan resimleri ve grafikleri silmek belgenin boyutunu da azaltacağı için ayrı bir avantaj oluşturuyor.  Aşağıda anlatacağım yöntemle word belgelerindeki tüm resimleri tek hamlede silebilirsiniz.

Ctrl+H tuşuna basın.. Karşımıza klasik "Bul ve Değiştir" penceresi çıkacaktır.
Aranan kutusuna  ^g  yazın.
Not: Buradaki şapka işaretini shift tuşuyla birlikte 3 e basarak (Sol taraftaki 3) yapabilirsiniz. Veya buradakini kopyalayıp, yapıştırabilirsiniz.
Ctrl + H ile çoklu resim sil
Yeni değer kutusunu boş bırakın.
Tümünü Değiştir e tıklayın, işlem tamamdır.

UYARI: Bu yöntemde bazen satır kaymaları ile karşılaşabilirsiniz. (Bu sorun için alternatif yöntemi deneyiniz.)

Alternatif Yöntem (Bu yöntemle pdflerdeki resimleri de silebilirsiniz)
Bu yöntem biraz uzun fakat belgedeki resimlerden sorunsuz olarak kurtulabilmek için kesin çözümdür.  Eğer Office 2010 kullanıyorsanız belgeyi farklı kaydet ile PDF olarak kaydedin. Daha alt sürümlerde ise belgenizi pdf olarak dönüştürmeniz gerekecektir.
PDF2Word programında belgenizi(pdf) açın. Graphics sekmesinde "Delete All Graphics" ve "Delete All Pictures" kutucuklarını işaretleyin. Eğer metin kutularını kaldırmasını istiyorsanız ana sekmede "Flow Text Without Text Boxes" seçeneğini işaretleyin ve tamam diyerek dönüştürmeyi başlatın. Program resimsiz bir şekilde doc belgenizi oluşturacaktır. Bu yöntem ile resimleri silerken satır kaymaları olmuyor ve tüm biçimleri (Köprüler, yazı tipi, yazı rengi vb.)  korumuş oluyorsunuz.

Alternatif Yöntem 2
Eğer belgedeki metnin biçimi, linkler vb. sizin için önemli değilse, yani tek derdiniz içerik ise;
Word belgenizin tamamını seçin ve kopyalayın. (Ctrl+A ve Ctrl+C )
Daha sonra notepada yapıştırın (Ctrl+V) ve kaydedin. (Eğer büyük belgelerle çalışıyorsanız hız açısından Notepad++ tavsiyemdir.)