Dualarda buluşmak dileğiyle...

Cep Vakit 2014 ve Alternatif Namaz Vakti Programları


Güncel Cepvakit 2015

Cepvakit 2014 Türkiye deki iller için Cihad AKANSU tarafından geliştirilmiş namaz vakitleri uygulamasıdır. Namaz vakitleri programları içersinde sade, dinamik ve reklamsız bir arayüze sahip olması ile ön plana çıkmaktadır. CepVakit 2014 internet gerektirmez, offline namaz vakitleri programıdır. Cep Vakit 2014 sadece Türkiye'deki illere göre vakitleri gösteriyor. Güneş, ay veya pusula yöntemi ile kıbleyi bulabiliyorsunuz. Vakitten belirtilen dk önce veya sonra ezan okuyor. Her vakit için ayrı ayar yapılabiliyor.  Kendi isteğinize göre  farklı ezan koyabiliyorsunuz. Titreşim veya uyarı sesi de konabiliyor.  Uyarı özellikli dijital tesbihe sahip. Diyanetin ölçümlerini esas alan bu ücretsiz uygulamayı telefonunuzda veya tabletinizde kullanabilirsiniz. ezan programı cep telefonu için


Aşağıdaki linkten Cep Vakit 2014 ün java ve android sürümlerini indirebilirsiniz.
Cepvakit 2014 Tüm Sürümler İndir
Cep Vakit 2014 Basit Sürüm s40 (Simple version) - Skydrive
Direk Link jar / jad (Mobilden girişte wap a bağlanabilir)
Cep Vakit 2014 Normal Sürüm (Normal version) - Skydrive
Direk Link jar jad (Mobilden girişte wap a bağlanabilir)
Cep Vakit 2014 Android Sürümü (Android version) - Sydrive
Android için direk indir ve  Android için Java Yorumlayıcı (Mobilden girişte wap a bağlanabilir)

NOT: Cepvakit normal sürümü yükleyemeyenler Cepvakit_s (s40 versiyonu) denesinler. Ben eski sürümde daha önce çalıştırabildiğim normal sürümü telefonuma yükleyemedim.

Cep Vakiti tamamen veya kısmen(bazı fonksiyonlarını) çalıştıramayanlar aşağıdaki çözümleri deneyerek sonuca ulaşabilirler.
-Cep Vakit i kurmadan önce eski sürümleri telefonunuzdan kaldırın, daha sonra yeni sürümü kurun. Çakışma olabileceği için sorun oluşturabiliyor. Bu arada eski sürümde kaza çetelesi ve tesbih kısmındaki bilgilerinizi bir yere not edin. Eğer yeni sürümü eski sürümün üzerine kurduysanız "Varolan program dosyalarını değiştirilsin mi?" uyarısı karşınıza çıkacaktır. Bu soruya evet dememiz gerekiyor.
-Uyarım sesi,  titreşim veya ezan okuma gibi fonksiyonlar sadece normal sürümde mevcuttur.  Bu özelliklerin kullanılabilmesi için telefonunuzun tercihlerinde uyarı seslerinin açık olması ve telefonunuzun sesli konumda olması gerekmektedir.
-Varsayılan ayarlarda uyarım özelliği kapalı olduğu için her vakit için ayrı ayrı (kaç dk önce ezan okunacağına dair) ayar yapmanız gerekmektedir.
-Ezan okuması için programın arka planda çalışmaya devam etmesi gerekmektedir. Bunun için telefonunuzun Menü tuşunu kullanarak programın arka planda çalışmasına izin verin.
-Telefonunuzun Cepvakitin normal sürümünü desteklemesi için MIDP 2.0 Java desteğine sahip olması gerekmektedir. Bazı telefonlar uygulamayı çalıştırmasına rağmen uyarım fonksiyonlarını çalıştırmayabilir.
-Diğer fonksiyonlar(Titreşim ve uyarım) çalışmasına rağmen ezan okumuyorsa telefonunuzda ana dizine mp3 formatında bir ezan atın ve programın o ezanı görmesi için gerekli ayarlamaları yapın.(Program içinde bu konuda bilgi verilmektedir)
-Normal sürümde programın ezan okuyup okumadığını deneyebilmek için uyarım ayarlarında bir sonraki ezan vakti ile ilgili bölüme ezana kaç dk kaldıysa onu girmeniz gerekiyor. Denemek için bu dakikayı her seferine kalan vakte göre azaltarak girmeniz gerekiyor. Uyarımın vakitten sonra yapılmasını, örneğin öğle ezanı okunduktan 10 dk sonra uyarı vermesini  istiyorsanız o bölüme eksi on (-10) değerini girmeniz gerekmektedir.

Cepvakit 2014 ü çalıştıramayanlar aşağıdaki yazılımları deneyebilirler.
 Diyanetin mobil arşivi 
(Telefonunuzun modeline göre seçin indirin)
♦ Pray Mobile 3.7 (java) (Her yıl güncelleme istemez, birkaç dakika Diyanet ile fark var)


Cep Vakit; symbian, android ve java alt yapısına sahip  tüm telefonlar ile uyumludur.

Programla ilgili yorumlarınızı bekliyorum. Şimdi gözler sizin üzerinizde...

18 yorum:

  1. Kaç yıldır kullandığım uygulama. Sürekli iyileşiyor. Eskiden her 1 Ocak'ta bir önceki yılın versiyonu kullanılamaz hale geliyordu. Şimdi yenisini yükleyene kadar idare edin diye izin veriyor. Bir de programcısına kalan vakti gizleme özelliği olsun diye mail atmıştım. İki sene sonraki versiyonda mailimi dikkate alıp öyle bir özellik eklemiş. Allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cihan bey size kesinlikle katılıyorum. Cihad bey önerileri gerçekten dikkate alıyor. Biz de Ecmain Blog olarak kalan süreye göre ekranı renklendirmeyi önermiştik. Sağolsun önerimizi dikkate aldı. Eski versiyonda, yazılımı sonraki yılda bir süre kullanabilme özelliğini de ancak 2014 e girince fark edebildik. Bu özellik eklenmeden önce tarihi bir gün geriye alarak 1-2 gün geriye alarak durumu kurtarıyorduk :)

      Sil
  2. Yanıtlar
    1. Kürşat bey "Cepvakit 2014 Tüm Sürümler İndir yazan satıra veya altındaki linklere" tıklayarak dosyaların bulunduğu skydrive sayfasına ulaşabilirsiniz. Dosyaların üzerine tıklayarak çok kısa bir süre beklediğinizde dosya inmeye başlayacaktır. Parçalı dosyaları tek paket halinde indirmek istediğinizde tüm dosyalar zip şeklinde paketlenip indirileceğinden, indirme başlamadan önce daha uzun süre beklemeniz gerekecektir. Bu yüzden dosyalara tek tek tıklayarak indirmenizi tavsiye ediyoruz

      Sil
  3. ben bu programı yukledım ama ezan okumuyor vakıt gırınce tıtreşimde alarımda vermıyor yardımcı olurmusunz tel 6300

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cep Vakitin normal sürümünü (204 kb) yükleyip "Ayarlar>Uyarım ayarları" kısmında her vakit için ayarlama yapmanız gerekiyor. Çünkü varsayılan ayarlarda ezan okumuyor. Bu arada Cep Vakitin basit sürümünü (120 kb) yüklediyseniz uyarım özelliği bulunmuyor.

      Sil
    2. 2014 sürümünü yukledım güncelledim 220kb ayarlarıda yaptım gene okumuyor

      Sil
    3. Hüseyin bey tercihlerinizde uyarı ayarları açık mı? Telefonunuz sessizde ise veya titreşim kapalıysa uyarım gerçekleşmeyecektir. Ayrıca ezan okuması için programın arka planda çalışıyor olması gerekmektedir.

      Sil
    4. tercıhlerden uyarı sesi açık telefn seslide ve arka planda çalışması için nasıl yapacaz ezan okuması için

      Sil
    5. Programdan tamamen çıkmamanız gerekiyor. Yani Cep Vakitte menüde "Çıkış(Uyarımda açık kalsın)" kısmına tıklayarak veya Cep Vakit açıkken telefonunuzun menü tuşuna basarak programın arka planda çalışır halde olmasını sağlayabilrsiniz.

      Sil
    6. bu dediğinize denedim gene okumuyor (çıkış uyarımda açık kalsın deyince otomatık kendi çıkıyor )

      Sil
    7. O zaman çıkış tuşlarına hiç dokunmayın. Programı arka plana atmak için telefonunuzdaki menü tuşunu kullanın. Bu arada ezan okuyup okumadığını deneyebilmek için -şu anki kalan vakte göre- uyarım ayarlarında Akşam vakti ile ilgili bölüme kaç dk kaldıysa onu girmeniz gerekiyor. Denemek için bu dakikayı her seferine kalan vakte göre azaltarak girmeniz gerekiyor.

      Sil
    8. tmm çalıştı saolun

      Sil
  4. hocam allah razı olsun. siteme eklesem sorun olurmu ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunun için programın yapımcısı (Cihad Akansu) ile görüşebilirsiniz.

      Sil
  5. s aleyküm benim x3 nokya cebim var cep vakit normal yükledim purogram çalışıyor ama titreşim ezan gibileri çalışmıyor küçült demiyor benim için önemli yadım eder seniz memnun olacağım selam lar saygılar teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sık sık normal sürümde bu özelliklerin çalışmadığına dair yorumlar alıyoruz. Normal sürümde kesinlikle bir hata var. Cihad abi ile bu sorunu görüştük ama henüz bir güncelleme yapılmadı.

      Sil

Lütfen yalnızca konu ile ilgili yorumlar yazınız. Yazının konusu dışında iletmek veya sormak istedikleriniz varsa iletişim formunu kullanın.
Yorumlarınız denetlendikten sonra yayınlanacaktır. İsimsiz yorumlar artık yayınlanmayacaktır.